Puh, det var tidligt at skulle op ved 6-tiden i morges, men jeg fik badet og spist morgenmad i god ro og orden, før jeg sagde pænt farvel til hotellet i Athen og begav mig med metroen mod Banegården. Her ankom toget punktligt, og jeg fandt nemt min plads.

Nu ved jeg jo ikke, hvor stor forskellen er, men jeg havde for en sikkerheds skyld flottet mig og købt plads til business class. Med en togtur på næsten 5 timer gad jeg ikke risikere dårlig komfort. Og jeg må sige, det var en helt igennem vidunderlig togtur. Jeg sad perfekt ved vinduet uden at have solen imod mig, og der var air condition i 6-mandskupeen, hvor der kun var 2 andre. Selve kørslen var rigtig behagelig – ingen rysten – og udsigten blev bare bedre og bedre med bakker og bjerge, vi bogstaveligt talt kørte igennem, samt slugter, vi forcerede via broer.

De næsten 5 timer fløj nærmest afsted, og lidt af tiden sludrede jeg også med den ene græker, som var en ung studerende, som gav mig sit syn på situationen i Grækenland. Interessant nok.

Vel ankommet til Kalambaka havde jeg ingen problemer med at finde hotellet. Det lå op ad en bakke, men heldigvis tættere på Banegården end angivet på kortet. Efter at have smidt min bagage ind på værelset, smuttede jeg ned i bymidten 2 minutter væk og fik mig lidt frokost.

Efter at have sonderet bymidten lidt, gik jeg tilbage til hotellet, hvor jeg slappede lidt af, før jeg ved aftenstid spadserede lidt mod nord til en mindre by tæt på ved navn Kastraki, hvor jeg indtog aftensmaden. På vejen fik jeg en fin forsmag på, hvad der venter mig i morgen, og herunder kan I se et eksempel på, hvorfor jeg er taget hertil! I morgen venter området Meteora, som betyder “frit svævende” eller “hængende i luften”, og der hentydes til nogle spektakulært beliggende klostre, som jeg glæder mig som et lille barn til at se i morgen… Det bliver næsten med garanti rigtig godt!

Der er som sædvanligt flere billeder på greece.elmomo.dk. Kærlige hilsner herfra for nu.